Col·labora amb Nosaltres

Qui Som

Equipo de Mujeres y Hombres Felices

Emma Jiménez

Fundadora i Presidenta

Fundadora de Fundació Mujeres Felices, considera fonamental el paper de les dones en l'avanç social, des de l'impuls femení per un món millor. En la seva opinió, només des d'un major equilibri entre els principis masculins i femenins, de força i sensibilitat, presents en totes les dones i homes, aconseguirem desenvolupar tot el nostre potencial de poder humà i felicitat. Una autèntica revolució interior per a l'expansió de la nostra consciència de la qual ella és exemple en la seva activitat personal i professional.

 

El seu compromís en la defensa dels drets de la dona, per la seva empoderament i contribució a l'avenç social, la va portar a impulsar l'ong Bibir AFRICA per a la lluita contra la MGF - Mutilació Genital Femenina a Burkina Faso, on facilita cirurgia reparadora a les víctimes i realitza múltiples campanyes de sensibilització en els poblats.

rafa-web.jpg

Rafael Puertas

Fundador

Unir el Cel dels Somnis amb la Terra dels Fets és el seu lema. Com a fundador d'Intervida i més de 40 organitzacions i empreses socials de cooperació internacional a tot el món, va poder fer realitat els somnis d'una vida millor per a milions d'éssers humans, en projectes de salut, educació, producció, capacitació i infrastructures socials.

 

Per l'experiència adquirida va reconèixer la importància indiscutible de les dones per al desenvolupament econòmic, cultural i social dels pobles. Amb l'objectiu de contribuir a l'empoderament de les dones, va impulsar el naixement i desenvolupament de Fundació Mujeres Felices.

Ramón Pérez-Lucena

Advocat de la Fundació

Advocat i Doctor en Dret. Especialitzat en fundacions i organitzacions sense ànim de lucre. Durant els seus anys com a resident a Itàlia va gestionar fundacions suïsses i americanes. Pels seus valors personals i professionals participa activament en impulsar els fins socials de la fundació.

Omar Reyes

Imatge i Disseny Gràfic

El nostre dissenyador gràfic és l'artífex de la imatge de Dones Felices, en les mil i una formes en què la podeu veure representada. Des d'aquesta web, la de Dones del Tercer Mil·lenni 

http://www.mujerestercermilenio.com Bibir África http://www.bibir.org The Good Truck
http://www.thegoodtruck.es o la infinitat de campanyes, cartells, tríptics o dossiers, així com els vídeos que podeu veure al nostre canal de YouTube.

 

La seva entrega i capacitat multitasca i per treballar en tot tipus de formats fa possible que, dia a dia, puguem difondre les imatges i missatges sobre els drets i apoderament de les dones a tota la societat.

Mireia Ruiz

Àrea Legal

La nostra assessora legal per a les dones és advocat en exercici des de fa més de 15 anys, especialista enderecho de família i en violència de gènere. Advocada de cor, sentiment i vocació. És una dona lluitadora, emprenedora, ferm, i compromesa amb les causes que considera justes i, de manera molt especial, en la defensa dels drets de la dona.

 

És col·laboradora habitual en mitjans de comunicació, en els quals ofereix ajuda i consell a persones que, d'una altra manera, no podrien sufragar en bufets privats els costos de realitzar consultes vitals per a elles.

Mireia Muñoz

Àrea Psicologia

Responsable de facilitar suport psicològic a dones en diferents circumstàncies personals en Fundació Mujeres Felices. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, ​​amb màster en Psicologia Clínica i de la Salut i màster en Sexualitat Clínica i Salut Sexual. Transmet a quants la coneixen la passió per la seva professió, el que ha despertat l'atenció de diferents mitjans de comunicació, com Cadena SER, Ràdio Sabadell, Catalunya Ràdio o TV3 dels que és col·laboradora habitual.

 

La seva missió és acompanyar cada persona i aportar totes aquelles eines i pautes que necessiti, per aconseguir una major autoconfiança i autoestima en si mateixa, des d'una visió integradora psico-corpo-emocional, que inclou la ment, les emocions i el cos. Per tal de resoldre conflictes i obtenir un estat de benestar.

Abdou Wahabo Ouedraogo

Director Àfrica Occidental

És el nostre Director d'operacions a l'Àfrica Occidental. Un home sempre disposat a defensar els drets de la dona davant les situacions més difícils en un continent en el qual les desigualtats i les violacions dels seus drets són flagrants. Director de Bibir Àfrica, la nostra organització germana a Burkina Faso, el treball infatigable coneixem des de l'any 2003, en què vam iniciar projectes en aquell país.

 

En la lluita contra la MGF - Mutilació Genital Femenina, ha permès salvar milers de nenes de la mutilació i facilitar cirurgia reparadora a més de 150 víctimes de la MGF. Grans reptes requereixen de grans homes, com Wahabo, per fer-los realitat. Gràcies Wahabo!

Ratna Musgrave

Directora Índia

Un país excepcional, com l'Índia, requeria una dona excepcional per assumir la Direccion dels projectes de Fundació Mujeres Felices allà.

Ratna és una autèntica líder comunitària. A ella acudeixen les dones per demanar-li ajuda o consell davant de tot tipus de situacions de penúria o maltractament. Ratna sempre troba temps per recolzar-les, intermediant en temes familiars o defensant la seva causa davant les autoritats policials i judicials.

 

Ella mateixa és una dona que va haver de superar situacions de maltractament i indefensió, que va poder superar gràcies a una extraordinària combinació de força i sensibilitat.

Sobre Nosaltres

Som dones i homes compromesos amb el desenvolupament del nostre potencial humà de força i sensibilitat. Ens importen l'amor, els sentiments i la sensibilitat que ens permeten sentir-nos feliços i realitzats.
 

La Felicitat és un anhel compartit per tots els éssers humans i un objectiu que està al nostre abast des de l'autoconeixement, el respecte mutu i el desenvolupament del nostre potencial humà, a nivell individual i col·lectiu.

MISSIÓ

Fundació Mujeres Felices impulsa accions i iniciatives en defensa dels drets de la dona, pel seu empoderament i felicitat, i en favor de l'avanç social

 

 • Empoderament de les dones per al desenvolupament del nostre potencial femení de força i sensibilitat, amb activitats i cursos per al desenvolupament professional i personal.

 

 • Fòrums, a nivell nacional i internacional, en els quals convoquem a dones i homes que són exemple per a totes, per debatre, aprendre i desenvolupar accions en tots els temes que afecten i interessen a la dona del nostre temps.

 

 • Defensa dels Drets de les Dones. Accions i campanyes contra tota forma de violència, maltractament o discriminació contra les dones.

 

 • Promovem la Revolució Interior perquè dones i homes desenvolupin tot el seu potencial de poder personal i felicitat, oferint coneixement i eines a través de cursos, tallers, publicacions i conferències.

 

 • Inserció laboral de dones en exclusió social.

VISSIÓ

Força i Sensibilitat és el nostre lema, en referència als principis masculins i femenins, que hem de equilibrar, en l'actual model de societat, tecnològicament desenvolupada, però humanament subdesenvolupada. Dos mons diferents, exterior i competitiu o interior i amorós, masculí o femení, que han coexistit al llarg de la nostra història, però en el qual el primer ha imposat el seu domini sobre el segon, amb les conseqüències que tots coneixem de desigualtat i injustícia social.

 

Els principis i valors femenins i masculins no són exclusius de cada sexe, sinó compartits per homes i dones. Sent així que hi ha homes que a la seva força uneixen una exquisida sensibilitat, de la mateixa manera que hi ha dones que, sense renunciar a la seva sensibilitat femenina, es doten d'una força i empenta que els permet competir i triomfar en terrenys tradicionalment dominats pels homes com els de l'economia i les finances, la política o la tecnologia.

 

Les dones vam protagonitzar la major revolució social de la nostra Era. Amb la nostra integració social van arribar els majors nivells de prosperitat, felicitat i llibertat mai abans aconseguits en la història de la humanitat. Per això, La revolució de les dones, impulsant l'avanç social, ha de continuar! Doncs només així, podrem superar la profunda crisi social, ètica, política, econòmica i mediambiental en la qual ens trobem, desenvolupant tot el nostre potencial humà de poder i felicitat en un món molt millor i més just i igualitari.

 

Què Fem?

Treballem per l'empoderament de la dona i la defensa dels nostres drets.

Defensa dels drets de la dona.

Oferim suport psicològic i legal a dones sotmeses a maltractament i diferents formes de discriminació.

Apoderament de la dona.

Organitzem conferències, cursos i tallers per a proveir capacitats i desenvolupar habilitats, així com per facilitar a les dones eines d'autoconeixement i gestió emocional.

Lluita contra la MGF - Mutilació Genital Femenina.  Cada dia milers de nenes són mutilades. Realitzem campanyes de sensibilització en els poblats de la regió de Yatenga, a Burkina Faso, perquè les famílies deixin de mutilar les seves filles. També facilitem cirurgia reparadora a nenes i dones amb greus seqüeles físiques i psicològiques com a conseqüència de la MGF.

Fòrum de Dones del Tercer Mil·lenni.

Realitzem trobades internacionals de dones per debatre sobre els temes que més ens interessen per a la nostra realització personal i professional.

Inserció laboral de dones en exclusió social.

Lliurem Food Trucks a dones en exclusió social, per a la generació d'ingressos per a elles i els seus fills. Promovem cursos de formació per a la inserció laboral de dones en situació de pobresa.

La defensa dels Drets de la Dona és una prioritat de Fundació Dones Felices,

en les següents àrees temàtiques:

Igualtat d'oportunitats i contra qualsevol forma de discriminació a la dona.

 

La feminització de la pobresa.

 

La violència contra les dones.

 

L'eradicació de la Mutilació Genital Femenina.

Drets de conciliació de la vida familiar i laboral.

 

L'assetjament laboral a la maternitat.

Inserció laboral de dones en exclusió social

Prevenció sobre els estereotips de bellesa que atempten contra la salut de les dones.

La diferència salarial entre dones i homes és d'un 24% a Espanya

 

 

1 de cada 3 dones al món ha patit algun episodi de violència domèstica

 

 

La manca de conciliació laboral i familiar afecta en major mesura a les dones i, sobretot, al 90% de les famílies monoparentals sota la responsabilitat directa de la dona

 

 

El mobbing maternal o assetjament laboral a la maternitat és una nova forma de vulneració dels drets de la dona

 

 

La sobrecàrrega de treball de les dones treballadores inclou la dedicació de 4 vegades més temps a treball domèstic que les seves parelles

 

 

Cada dia 6000 nenes són sotmeses a pràctiques de mutilació genital femenina

Fundació

Fundació Mujeres Felices néixer per iniciativa d'Emma Jiménez i la seva parella, Rafael Puertas. Per la seva trajectòria personal i professional, eren especialment conscients de les causes i conseqüències de les desigualtats entre dones i homes, a Espanya ia diferents països del món. Des del convenciment que la desvalorització del femení en relació al masculí està en l'origen de les diferents formes de discriminació i maltractament a les dones, van decidir impulsar el naixement d'una nova organització, dedicada a la defensa dels drets i l'apoderament de les dones, partint de la revalorització del femení. Aquells ideals, reflectits en el Manifest de Mujeres Felices s'han anat fent realitat en els diferents projectes impulsats i realitzats per la fundació en favor de milers de dones a Espanya i al món.

 

FUNDACIÓ MUJERES FELICES està inscrita en el Registre de fundacions del Ministeri d'Educació i Cultura amb el número 848 i amb CIF G-64916810.

 

Els objectius socials de la Fundació són:

 

 • Fomentar l'aportació dels valors i sensibilitat femenina en tots els nivells d'activitat de la societat humana, permetent un major equilibri i integració entre els principis masculí i femení presents en la nostra civilització.

 • Potenciar a les dones com a agents per al canvi social cap a un món millor, més just, igualitari i pacífic.

 

 • Donar suport a la creació de xarxes i cercles socials que fomentin la confiança i el suport mutu, en la nostra tasca comuna de ser cada dia millors éssers humans.

 

 • Dotar les dones de coneixements i capacitats per a la seva millora personal a tots els nivells i el gaudi d'una vida plena i feliç.

 

 • Formar i informar les dones sobre estratègies i habilitats per a l'emprenedoria econòmic.

 

 • Afavorir que els homes puguin desenvolupar els dons i sensibilitat del seu costat femení, aconseguint així un major equilibri i felicitat en les seves pròpies vides.

 

 • Proveir ajuda i suport a dones que, a nivell individual o col·lectiu, estiguin sent sotmeses a discriminació, privació o maltractament de qualsevol tipus.

 • Protegir la vida i els ecosistemes de la Terra, generant, difonent i implantant estratègies d'integració, sostenibilitat i respecte cap a l'entorn natural, per a gaudi de la present i les futures generacions.

 

 • Vetllar per la protecció, el respecte i l'apropiada valoració de les naturals capacitats físiques i fisiològiques de la dona en les seves etapes i cicles vitals.