Col·labora amb Nosaltres

Tots Som Una

Enfront de la violència contra les dones i tota forma de maltractament, discriminació o exclusió social.

Projecte MGF

La MGF - Mutilació Genital Femenina, també coneguda com ablació, és una de les pràctiques més brutals que s'estan exercint contra les dones en l'actualitat.
Però...

 

Sabíeu que la MGF es pot revertir?

 

Fundació Mujeres Felices promou i organitza l'accés a un programa gratuït de cirurgia reparadora genital per a dones residents a Espanya.

Et podem ajudar a que recuperis el teu plaer.

 

Truca'ns  606 607 304

 

A Burkina Faso, Fundació Mujeres Felices facilita cirurgia reparadora a les dones víctimes de MGF amb greus seqüeles, en un projecte treballat conjuntament amb l'ong BIBIR AFRICA.

 

BIBIR AFRICA és una ONG treballant a Burkina Faso des de l'any 2003 en projectes orientats als grups més vulnerables, principalment nens i dones

www.bibir.org

Línies d'acció

El Projecte MGF de Fundació MUJERES FELICES i BIBIR AFRICA contempla dues grans línies d'acció:

 

  • Campanyes de Sensibilització i prevenció de la pràctica de la Mutilació Genital Femenina.

 

  • Operacions de cirurgia reparadora del clítoris i per a la solució dels problemes de salut i dolor sorgits a conseqüència de la MGF.

 

Les conseqüències més freqüents de la MFG

 

  • Complicacions immediates, com dolors, hemorràgies, tètanus, sèpsia, retenció de l'orina, nafres obertes i lesions en els teixits.

 

  • A mig i llarg termini, infeccions, quists, fístules, frigidesa, complicacions en els parts, esterilitat, depressió, ansietat.

Projecte MGF

Tipus 1. Clitoridectomia. Resecció total o parcial del clítoris i / o del prepuci.

 

Tipus 2. L'escissió. És la resecció total o parcial del clítoris i els llavis menors.

 

Tipues 3. La infibulació. Estrenyiment de l'obertura vaginal per crear un segell mitjançant el tall i la recol·locació dels llavis menors o majors el que sol deixar sol un petit orifici per orinar i la menstruació.

140.000.000 de dones mutilades

6.000 nenes sotmeses cada dia a MFG

Es practica en 28 països d'Àfrica, Orient Mitjà i Sud-est asiàtic

I també en nenes immigrants d'Europa i Amèrica del Nord

500.000 dones mutilades a Europa

Projecte CAF

Centre d'Atenció a la Dona

L'obertura de la primera Casa de les Dones a Burkina Faso - Àfrica, és el nostre projecte més il·lusionant en suport a les dones africanes.

 

En aquest primer CAF - Centre d'Atentíon a la Femme, les dones rebran atenció mèdica i tallers de formació sobre planificació familiar, prevenció de la SIDA, alfabetització, nutrició dels nens i activitats generadores d'ingressos per a elles i les seves famílies.

 

La Casa de les Dones és un projecte en col·laboració amb l'organització local BIBIR AFRICA, amb una llarga experiència de lluita contra la fam i protecció de la població infantil i ara especialment enfocada en la lluita contra la MGF - Mutilació Genital Femenina, la defensa els drets de la dona i cursos de formació i capacitació.

 

 Coneix BIBIR AFRICA, la nostra organització per a les dones a Burkina Faso 

Col·labora amb Nosaltres